Olivia Rodrigo sa vracia so singlom Vampire a oznamuje nový album

NETKY.SK • 11 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Olivia Rodrigo sa vracia so singlom Vampire a oznamuje nový album

NEW YORK - Americká speváčka a skladateľka Olivia Rodrigo, ktorá sa preslávila v Disney-ovských seriáloch Bizaardvark a High School Musical predstavuje novinku Vampire a taktiež ohlasuje nový album.

slovakia

left justify in out

Dlho sme o nej nepočuli, ale konečne je späť! Mladučká speváčka Olivia Rodrigo oznámila, že už 8. septembra vydá svoj druhý štúdiový album. Po úspešnom debute SOUR predstavuje dosku GUTS, z ktorej si už teraz môžeme vypočuť singel vampire. „Bola som naštvaná kvôli určitej situácii a išla som sama do štúdia. Sadla som si ku krídlu a akordy, melódie a texty zo mňa išli samé. Skoro ako mimotelový zážitok,“ hovorí o prvopočiatkoch singlu vampire Olivia Rodrigo.

„Je to pieseň o zmätenosti a ublížení, pôvodne to mala byť klavírna balada. Keď sme na tom začali pracovať, vyvinula sa pieseň tak, že je to srdcervúci singel, na ktorý môžete tancovať,“ dodáva rodáčka z Kalifornie.

 

V roku 2016 sa Rodrigová preslávila v hlavnej úlohe gitaristky Paige Olverovej v seriáli Bizaardvark na televíznej stanici Disney Channel, kde hrala tri sezóny. V roku 2019 stvárnila hlavnú postavu v ďalšom seriáli z produkcie Disney+, High School Musical: The Musical: The Series, ku ktorému napísala aj skladbu „All I Want“.

 

Jej debutový štúdiový album „Sour“, obsahujúci známu skladbu „Drivers License“, vyšiel 21. mája 2021 a získal uznanie hudobných kritikov. Debutoval na vrchole Billboard 200 a strávil na ňom celkovo päť týždňov. Americký portál Variety Rodrigovú nazval „hlasom svojej generácie“ a v decembri ju zas Time vyhlásil za zabávača roka. V USA a Spojenom kráľovstve bol „Sour“ tretím resp. štvrtým najpredávanejším albumom za rok 2021. „Sour“ a „Drivers License“ sa tiež stali celosvetovo najpočúvanejším albumom resp. skladbou na Spotify.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Universal Music - Karolína Zboniaková, Wikipedia / Marek Nemček Foto: Universal Music
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies