Upravená vyhláška sa týka maloobchodných prevádzok aj návštevy kúpeľov

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 18:56 • 2 min
Upravená vyhláška sa týka maloobchodných prevádzok aj návštevy kúpeľov

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) aktualizoval vyhlášku, ktorou sa v súvislosti s pandemickou situáciou upravuje činnosť maloobchodných prevádzok a služieb.

slovakia

left justify in out

Od 8. marca od 9:00 do 11:00, teda v čase, ktorý je v potravinách a drogériách vyhradený pre osoby nad 65 rokov veku, bude po novom vyhradený aj pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a ich sprievodcov.

 

img

 

Preukazovať sa budú preukazom osoby s ťažkým zdravotným postihnutím alebo preukazom osoby s ťažkým zdravotným postihnutím so sprievodcom. O zmenách v stredu informovala hovorkyňa úradu Daša Račková.

 

Zmena aj pre kúpele

Tiež sa spresňuje definícia podmienok, za ktorých môžu liečebné kúpele alebo kúpeľné liečebne poskytovať služby. Po novom bude môcť ísť iba o liečbu, ktorá je indikovaná zo zdravotných dôvodov podľa zákona o zdravotnej starostlivosti.

 

img

 

Takýmto spresnením chce úrad zamedziť tomu, aby kúpele nemohli využiť vlastného lekára na vypracovanie návrhov na liečbu bez reálnej indikácie, čím je možné „kryť“ wellness pobyty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies