Rusko tvrdí, že hostilo delegácie zo Slobodnej sýrskej armády

NETKY.SK • 27 Október 2015, 08:19 • 2 min
Rusko tvrdí, že hostilo delegácie zo Slobodnej sýrskej armády

MOSKVA - Delegácie zo Západom podporovanej Slobodnej sýrskej armády (FSA) už viackrát navštívili Moskvu. Uviedol to v pondelok predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí Michail Bogdanov, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Kremľa telefonoval ruský prezident Vladimir Putin, hlavný spojenec sýrskeho prezidenta Bašára Asada, už po druhý raz v priebehu piatich dní aj so saudskoarabským kráľom Salmánom; Rijád podporuje oponentov vlády v Damasku. Západné štáty obviňujú Rusko z používania vojenskej sily proti prozápadným povstaleckým skupinám vrátane FSA od konca septembra, keď Moskva začala vykonávať vzdušné útoky pod zámienkou boja proti teroristom z Islamského štátu (IS).


Rusko však v sobotu zmenilo svoj postoj voči FSA, tvrdiac, že jeho vojenské letectvo podporí sýrskych povstalcov, ak bude poznať ich postoje. Vyjadrenie prišlo krátko nato, ako Moskvu navštívil sýrsky prezident Bašár Asad.


Hoci Moskva zdôrazňuje, že hlavným cieľom jej vojenských operácií je boj proti terorizmu, Západ obviňuje Kremeľ zo snáh o udržanie Asada pri moci a zabezpečenie svojich vlastných záujmov, najmä námorných zariadení.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies