Rusko recipročne vyhosťuje desať nórskych diplomatov

NETKY.SK • 26 Apríl 2023, 18:45 • 2 min
Rusko recipročne vyhosťuje desať nórskych diplomatov

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí v stredu oznámilo, že vyhosťuje desiatich nórskych diplomatov v odvete za vyhostenie 15 ruských diplomatov z Nórska.

slovakia

left justify in out

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v stredu oznámilo, že vyhosťuje desiatich nórskych diplomatov v odvete za vyhostenie 15 ruských diplomatov z Nórska. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

 

"(Nórskemu veľvyslancovi v Rusku) Robertovi Kvilemu bola odovzdaná nóta označujúca za nežiaduce osoby desiatich predstaviteľov nórskej ambasády v Moskve," uviedol ruský rezort diplomacie.

 

Nórsko pred dvoma týždňami vyhostilo 15 ruských diplomatov pôsobiacich na veľvyslanectve v Osle. Podľa šéfky nórskeho rezortu diplomacie Anniken Huitfeldtovej sa tieto osoby "zapájali do činností, ktoré neboli v súlade s ich diplomatickým štatútom".

 

"Tento nepriateľský krok ešte viac zhoršil situáciu v našich bilaterálnych vzťahoch, ktoré sú už i tak na kriticky nízkej úrovni," dodalo ruské ministerstvo zahraničných vecí. Hovorkyňa nórskeho rezortu diplomacie Ragnhild Simenstadová uviedla, že o vyhostení svojich diplomatov z Ruska bolo Oslo informované. "Všetci naši diplomati v Rusku vykonávajú bežnú diplomatickú prácu. Ruské úrady to vedia veľmi dobre," dodala. Nórske spravodajské služby pravidelne upozorňujú, že Rusko a Čína predstavujú hlavné špionážne hrozby pre túto škandinávsku krajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies