Rusko privítalo odloženie separatistických volieb na východe Ukrajiny

NETKY.SK • 6 Október 2015, 15:51 • 2 min
Rusko privítalo odloženie separatistických volieb na východe Ukrajiny

MOSKVA - Rusko privítalo rozhodnutie vedenia samozvaných republík na východe Ukrajiny - Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) - odložiť sporné voľby do miestnych samospráv na február budúceho roka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Interfax to dnes povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, informovala agentúra Reuters.

 

Podľa pôvodných plánov sa voľby mali konať v DĽR konať 18. októbra a v LĽR 1. novembra.

 

Zmena termínu konania volieb bola dnes jednou z hlavných tém rokovania kontaktnej skupiny pre urovnanie konfliktu na východe Ukrajiny, ktoré sa konalo v bieloruskom Minsku. Pravdepodobnosť, že vedenia oboch proruských republík budú súhlasiť s odkladom hlasovania, pripustil v pondelok aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. "Signály o tom už sú," vyhlásil.

 

Na Ukrajine sa voľby do miestnych samospráv uskutočnia 25. októbra. Budú sa konať na celom území krajiny okrem anektovaného Krymu a okupovaných okresov Doneckej a Luhanskej oblasti na východe štátu.

 

O termíne ich konania rozhodol v júli ukrajinský parlament. Zámer proruských separatistov usporiadať na "svojom" území "nezákonné a podvodné voľby" vtedy ukrajinský prezident Petro Porošenko označil za ďalší pokus Ruska podkopať mierové dohody.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies