Rusko tvrdí, že v Odese zničilo poslednú veľkú ukrajinskú vojenskú loď

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 15:15 • 2 min
Rusko tvrdí, že v Odese zničilo poslednú veľkú ukrajinskú vojenskú loď

MOSKVA - Rusko v stredu vyhlásilo, že zničilo poslednú veľkú vojenskú loď ukrajinských námorných síl, ktorá bola podľa ruskej armády zakotvená v prístave v Odese na juhu Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Rusko v stredu vyhlásilo, že zničilo poslednú veľkú vojenskú loď ukrajinských námorných síl, ktorá bola podľa ruskej armády zakotvená v prístave v Odese na juhu Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

 

"Vysoko presný útok ruských vzdušných síl na miesto so zakotvenými loďami v prístave v Odesa zničil 29. mája poslednú vojenskú loď ukrajinského námorníctva Jurij Olefirenko," uviedla ruská armáda. AFP upozorňuje, že toto tvrdenie nedokázala nezávisle overiť. Hovorca ukrajinských námorných síl záležitosť odmietol komentovať.

 

img

Vojenská loď ukrajinského námorníctva Jurij Olefirenko na archívnej snímke z roku 2019.

 

Jurij Olefirenko je stredne veľká výsadková loď určená pre vojakov a vozidlá. Táto loď niesla najskôr pomenovanie Kirovohrad, no v roku 2016 ju premenovali na počesť ukrajinského námorníka, ktorého zabili v roku 2015 v Mariupole. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyznamenal členov posádky tejto lode vlani v júni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies