Rusko predloží BR OSN dôkazy, že chemický útok v Sýrii spáchali povstalci

NETKY.SK • 18 September 2013, 18:31 • 2 min
Rusko predloží BR OSN dôkazy, že chemický útok v Sýrii spáchali povstalci

MOSKVA - Rusko predloží Bezpečnostnej rade OSN dôkazy, že chemické zbrane na predmestí Damasku použili povstalci. Oznámil to dnes šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov s tým, že dôkazy získali od sýrskej vlády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister konštatoval, že správa inšpektorov OSN nerozptyľuje podozrenia Moskvy o zodpovednosti povstalcov za chemický útok z 21. augusta. Dôkazy získal od vlády v Damasku jeden z Lavrovových zástupcov počas návštevy Sýrie. "Samozrejme, že ich predložíme Bezpečnostnej rade OSN," citovala Lavrova agentúra Reuters.

O tom, že sýrska vláda odovzdala Moskve dôkazy o použití chemických zbraní opozíciou, informoval dnes námestník ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. "Je to skutočne tak. Pred chvíľou nám odovzdali dôkazy - to, čo sa volá dôkazný predmet. Tieto dôkazy treba analyzovať," spresnil Riabkov, ktorý v noci nadnes v Damasku rokoval so šéfom sýrskej diplomacie Walídom Mualimom v Damasku.

Inšpektori OSN, ktorí prešetrovali podozrenia z použitia chemických zbraní v Sýrii, v pondelok oznámili, že existuje "jasný a presvedčivý dôkaz" o ich použití. Neboli však oprávnení zisťovať, kto útok spáchal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies