Rusko plánuje na budúci rok znížiť clo na export ropy

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 18:32 • 2 min
Rusko plánuje na budúci rok znížiť clo na export ropy

MOSKVA - Ak sa ceny ropy výrazne nezvýšia, ruské ministerstvo financií na budúci rok zrealizuje svoje plány na zníženie exportných ciel pri vývoze ropy.

slovakia

left justify in out

Povedal to v pondelok novinárom námestník ruského ministra financií Iľja Trunin. V rámci zmien sa znížia exportné clá a zvýši sa daň z ťažby minerálov. "Ak ceny ropy budú na terajšej úrovni, pre príjmy štátneho rozpočtu nebude problémom zníženie koeficientu exportných ciel," uviedol Trunin.


Cena londýnskej ropy Brent, ktorá je globálnou referenčnou cenou, v pondelok stúpla na štvormesačné maximum, keďže posilnenie širšieho komoditného trhu povzbudzovalo nákupy čierneho zlata pred schôdzkou štátov ťažiacich ropu, ktorá bude v nedeľu v Dauhe. Ropné krajiny sa na stretnutí chcú dohodnúť na zmrazení ťažby na terajšej úrovni.

 

Cena ropy Brent v pondelok do 14:05 GMT vzrástla o 92 centov na 42,86 USD za barel. Počas predošlého obchodovania však bola až na úrovni 43,06 USD za barel, čiže najvyššie od 7. decembra minulého roka.


Dane z ropy a plynu tvoria približne 43 percent celkového štátneho rozpočtu Ruska. Odhaduje sa, že v tomto roku sa export ruskej ropy zvýši o 3,5 percenta, keďže sa zmenšuje objem spracovania ropy v rafinériách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies