Rusko otvorilo v južnej časti Ukrajiny centrum na vydávanie ruských pasov

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 13:34 • 2 min
Rusko otvorilo v južnej časti Ukrajiny centrum na vydávanie ruských pasov

MOSKVA - Obyvatelia Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) v meste Novošachtinsk, juhoruská Rostovská oblasť, budú môcť od dnešného dňa požiadať o vydanie ruského pasu. S informáciou prišla agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Oblasť je priamym susedom Donbasu, kde sa v roku 2014 konali samozvané proruské voľby v 2 oblastiach - Donecká a Luhanská. 

 

Predstaviteľ generálneho riaditeľstva pre migračné záležitosti pri ruskom ministerstve vnútra Kirill Alzinov sa vyjadril, že v prípade väčšieho záujmu o ruské pasy sa zvýši aj počet centier, kde budu pre jednotlivých obyvateľov vydávané. 

 

img

 

Žiadatelia z LĽR získavajú ruské občianstvo v zjednodušenom režime, ktorý stanovuje, že nemusia získať povolenie na prechodný ani na trvalý pobyt. Navyše záujemcovia nebudú ani musieť cestovať do Ruska. Dokumenty potrebné k vydaniu pasu predložia priamo v LĽR, odkiaľ sa následne presunú až do Novošachtinska. Podmienkou však je, že doklady sa musia vyzdvihnúť osobne. 

 

img

 

Prezident Ruska Vladimír Putin podpísal 24. apríla výnos, na základe ktorého môžu obyvatelia v niektorých častiach Ukrajiny, Donecká a Luhanská oblasť, zśkať ruské občianstvo jednoduchším postupom, akým je obvyklá procedúra. Putin sa však následne vyjadril, že "Kremeľ zvažuje zaviesť takúto možnosť pre všetkých obyvateľov Ukrajiny."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies