Rusko odmietlo tvrdenia, že podniklo nálety v Afganistane

NETKY.SK • 27 August 2018, 16:27 • 2 min
Rusko odmietlo tvrdenia, že podniklo nálety v Afganistane

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany odmietlo v pondelok tvrdenia, že Rusko podniklo nálety na severe Afganistanu. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Správy agentúry Reuters, že ruské lietadlá údajne napadli militantov islamského hnutia Taliban v severovýchodnej hraničnej oblasti Afganistanu nemajú nič spoločné s realitou. Ruské vojenské lietadlá nepodnikli žiadne bojové misie v oblasti štátnej hranice medzi Tadžickou republikou a Afganistanom," citoval TASS z vyhlásenia ruského ministerstva obrany.

 

Reuters citoval v pondelok dvoch afganských predstaviteľov, podľa ktorých tadžické alebo ruské bojové lietadlá podnikli bombardovacie nálety na severovýchode Afganistanu na hranici s Tadžikistanom po konflikte medzi tadžickými pohraničníkmi a militantmi. Pri náletoch údajne zahynulo viacero bojovníkov Talibanu.

 

Tadžikistan poprel účasť svojej armády na tomto incidente. Hovorca afganskej polície povedal, že útočiace lietadlá sa nepodarilo identifikovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies