Rusko odmietlo prepravu amerických astronautov na medzinárodnú vesmírnu stanicu na svojich Sojuzoch

NETKY.SK • 4 November 2019, 12:12 • 2 min
Rusko odmietlo prepravu amerických astronautov na medzinárodnú vesmírnu stanicu na svojich Sojuzoch

MOSKVA – Spojené štáty žiadajú Rusko, aby našlo miesta pre amerických astronautov na ruskej kozmickej lodi Sojuz na rok 2020, ale v „Roskosmose“ to odmietli.

slovakia

left justify in out

Americký vesmírny program je ohrozený. Ale ukázalo sa, že na vine sú samotné Spojené štáty. Takže, budúci rok končí zmluva medzi ruským Roscosmosom a americkou NASA o preprave amerických astronautov na medzinárodnú vesmírnu stanicu na ruských kozmických lodiach Sojuz.

 

Američania boli presvedčení, že do roku 2020 budú môcť vytvoriť svoju vlastnú kozmickú loď s posádkou, ktorá bude prepravovať amerických kozmonautov na medzinárodnú vesmírnu stanicu, a preto odmietli uzatvárať novú zmluvu s Roscosmosom v Ruskej federácii.

 

O pár mesiacov  sa už začína rok 2020 a americké spoločnosti Spaces X a Boeing, ktoré sa zaoberajú týmto vývojom, doteraz neboli schopné poskytnúť žiadnu spoľahlivú kozmickú loď.

 

Teraz už Spojené štáty sú donútení žiadať Rusko, aby našlo miesta pre amerických astronautov na ruskej kozmickej lodi Sojuz v roku 2020, ale v Roskosmose Američanom odmietli vyhovieť.

 

"Američanom sme povedali, aby obnovili zmluvu po roku 2020, túto ponuku však odmietli. Teraz na vesmírnej lodi Sojuz už jednoducho nemáme miesta, pretože výstavba kozmickej lode trvá 2 až 3 roky. Navyše aj miesta na nej sú rozdelené vopred podľa uzatvorených zmlúv." 

 

"Z tohto dôvodu preto nebudeme môcť v blízkej budúcnosti vyslať amerických, ani žiadných iných astronautov na našich Sojuzoch."    

           

           




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies