Prečo nemal šéf Penty počas včerajšieho zásahu nasadené putá?

NETKY.SK • 2 December 2020, 19:31 • 2 min
Prečo nemal šéf Penty počas včerajšieho zásahu nasadené putá?

Z prvého pohľadu sa zdalo, že včerajšia nečakaná akcia v centrále spoločnosti Penta sa odohrala v súlade s najvyššími bezpečnostnými prvkami. Nebolo však tomu tak.

slovakia

left justify in out

Do sídla finančnej skupiny nabehli včera desiatky policajtov so samopalmi. V ich obkľúčení bol riaditeľ celej spoločnosti Jaroslav H. Mal sa zapojiť do kšeftovania s rozsiahlou nahrávkou spisu Gorila.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: V centrále Penty zasahovala polícia! Cieľom boli partneri spoločnosti vrátane šéfa Haščáka

 

Rozdiel oproti ostatným 

Odkedy má NAKA voľné ruky, tak jej akcie rapídne stúpli. Zaujímavosťou je, že zadržanými osobami sú bývalí vysokí predstavitelia moci. Spomeňme napríklad bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, alebo posledného šéfa špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika. Po včerajšku sa k tejto dvojici pripojil aj Jaroslav H., i keď sa všade naokolo nachádzali policajti so zbraňami, nemal na sebe putá.

 

img

 

S príslušníkmi polície sa objavil obvinený už pred budovou Penty. Počas dňa bol totiž predvolaný na výsluch. Vyšetrovatelia ho okrem toho obvinili aj z korupcie.

 

K situácii "s putami" sa vyjadrila riaditeľka Akadémie policajného zboru v Bratislave Lucia Kurilovská. Podľa nej bolo veľmi dôležité to, že policajti zadržali Jaroslava H. ako obvineného, nie podozrivého. Navyše putá zrejme neboli potrebné ani preto, že nekládol žiadny odpor.  

 

img

 

Vyjadrenie polície SR

Polícia sa pre nemenovaný slovenský denník vyjadrila, že Jaroslav H. bol prevádzaný z bezpečnostného prostredia (kancelária vyšetrovateľa) do Penty. Príslušníci policajného zboru teda vedeli, že už pri sebe nemôže mať žiadne predmety, ktorými by ohrozil seba, alebo svoje okolie. "Preto sa vyšetrovateľ rozhodol, že použitie pút za týchto podmienok nie je potrebné."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies