Rusko odmieta tolerovať narušovanie pravidiel v OBSE

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 19:34 • 2 min
Rusko odmieta tolerovať narušovanie pravidiel v OBSE

BERLÍN - Ruská delegácia opustila miestnosť Parlamentného zhromaždenia OBSE kvôli porušeniu pravidiel pri hlasovaní za proti-ruskú rezolúciu, uviedol vedúci delegácie, podpredseda Štátnej dumy Peter Tolstoj.

slovakia

left justify in out

"Ruská delegácia sa domnieva, že absencia niektorých poslancov na zasadnutí OBSE, autorov a spoluautorov rezolúcie, ktorá je namierená proti našej krajine, nebola riadne zdokumentovaná, ako to požadujú predpisy," povedal Tolstoj. 

 

Podľa člena delegácie a vedúceho Výboru Štátnej dumy pre medzinárodnú politiku, Leonida Slutského bol tento krok logický. Zdôraznil, že protesty budú pokračovať, pokiaľ sa porušovanie pravidiel nezastaví.

"My aj napriek tomu budeme pokračovať v našej práci... Chcel by som poznamenať, že rozruch okolo Ruska v OBSE výrazne klesol aj napriek spomínanej rezolúcii. Už to nie je masový antagonizmus, ktorý sme cítili ešte pred rokom.... Avšak nikomu nedovolíme prekročiť kritickú hranicu, " poznamenal Slutský.

 

Ďalším členom ruskej delegácie,Vladimírom Džabarovým bola situácia opísaná ako politické podvádzanie. Podľa neho predseda Parlamentného zhromaždenia OBSE, Gigi Tsereteli, sa pri každej príležitosti konzultoval s ukrajinskou delegáciou. Džabarov tiež nevylúčil stiahnutie Ruska z PA OBSE. 

 

"My sa jednoducho nemôžeme podieľať na takejto politickej fraške. Je potrebné podniknúť kroky na revíziu charakteru všetkých prijatých dokumentov a predpisov zasadnutia," povedal poslanec Štátnej dumy, Nikolaj Ryžák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies