Rusko obnovilo lekárske špeciálne jednotky na boj proti epidémii

NETKY.SK • 15 Marec 2020, 21:15 • 2 min
Rusko obnovilo lekárske špeciálne jednotky na boj proti epidémii

MOSKVA, RIA Novosti – Zberom vzoriek z genómu v Číne lekárski vedci z Ruskej federácie ukázali, že vírus sa neobjavil na trhu s morskými plodmi, ale mal veľa neidentifikovaných zdrojov a až potom bol uvedený na trh, odkiaľ sa rozšíril.

slovakia

left justify in out

Základnou logikou je, že zdrojom by malo byť geografické umiestnenie s najväčším počtom vírusových kmeňov, keďže žiaden kmeň nemôže vzniknúť z ničoho. V Úchaní a vo väčšine Číny je iba jeden kmeň – rovnako ako na Taiwane, v Južnej Kórei, Thajsku, Vietname, Singapure, Anglicku, Belgicku a Nemecku.  

 

Kórea a Taiwan majú haplotyp vírusu, odlišný od vírusu v Číne, možno infekčnejší, ale oveľa menej smrteľný, čo by viedlo k úmrtnosti iba 1/3 od úmrtnosti v Číne.

 

Do testov nebol zahrnutý ani Irán ani Taliansko, ale obe krajiny teraz dešifrovali lokálne distribuovaný genóm a vyhlásili, že sa líši od druhov v Číne. To znamená, že nepochádzal  z Číny, ale bol nevyhnutne zavedený z iného zdroja. Je potrebné poznamenať, že kmeň v Taliansku má približne rovnakú úmrtnosť ako v Číne – trikrát viac ako v iných krajinách -, zatiaľ čo haplotyp v Iráne je zjavne najsmrteľnejší s úmrtnosťou od 10% do 25%.

 

Vzhľadom na to, že obrovské množstvo materiálu v médiách je zamerané na Čínu, väčšina sveta verí, že koronavírus sa rozšíril do všetkých ostatných krajín z Číny. Už sa však ukázalo, že to nie je pravda.

 

Ruský lekársky tým, ktorý študuje COVID-19 vydal:

 

„Vírus je pomerne veľký (priemer buniek je asi 400-500 nm), preto ho lekárska maska v zásade môže filtrovať. Vírus lietať nemôže.

   Ak vírus dopadne na kovový povrch, prežije najmenej 12 hodín a stačí si umyť poriadne ruky.

   Vírus zostane aktívny v tkanive 6 až 12 hodín a bežný prací prostriedok by ho mal zabiť. Zimne oblečenie stačí vysušiť na slnku aby zabiť vírus“.

 

O príznakoch samotnej choroby spôsobenej koronavírusom:

 

„Po vniknutí do hrdla sa môže objaviť sucho v hrdle, ktoré sa vyskytujú pri angíne a trvá 3 až 4 dni. Potom sa vírus zlúči s nosnou tekutinou, vstúpi do priedušnice a potom do pľúc a spôsobí zápal pľúc. Tento proces bude trvať 5 až 6 dní.

Pri pneumónii coronavírusu sa objavuje vysoká horúčka a dýchavičnosť. Nosné upchatie nie je ako typické upchatie nosa, je to, akoby ste sa topili vo vode. Je potrebné piť viac teplej vody a čajov.

Vírus COVID-19 nemusí vykazovať známky infekcie po mnoho dní. Podľa najnovších údajov môže inkubačná doba trvať až 28 dní, kým sa príznaky prejavia“.

     

        



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies