Obaja jej rodičia sa ju pokúsili zabiť

NETKY.SK • 16 Február 2021, 07:45 • 2 min
Obaja jej rodičia sa ju pokúsili zabiť

Koľko bolesti je človek schopný zniesť?

slovakia

left justify in out

Neviem, či existuje nejaká hranica, ktorú sa síce prekročiť dá, No po jej zdolaní je všetko akési nezmeniteľné.

 

Tento príbeh je o žene, ktorá  si prežila ukrutné utrpenie, ale zmena sa aj tak dostavila. Zabezpečil ju Boh, odobral jej trápenie a bezútešnosť premenil na budúcnosť s očakávaním niečoho dobrého.

 

Prekliatie


Narodila sa ako šieste dieťa a mala toľkú smolu, že ju matka vnímala ako prekliatie. Jej počatie totiž sprevádzala smrť starej mamy, a tak sa ešte ani nestihla nadýchnuť a už nebola milovaná.

 

img


Otec by jej možno vedel dať lásku, ale o schopnosť súcitu ho obrala nehoda. Mozog sa poškodil, povaha sa zhoršila na nepoznanie a zrazu bolo o jedno chladné srdce naviac.

 

Pokus


V istom období matka ochorela a lekár manžela varoval, že nevylučuje smrť. Tak muž opustil rodinu, pretože by vraj nezvládol vychovávať deti sám. Potomstvu oznámil, že odchádza a  netreba mať strach. Čoskoro aj tak nastane hlad a s ním sa priblíži definitívny koniec všetkého.

 

Boh sa však o deti  postaral a zázračne k nim dopravil jedlo. Napokon sa aj matka vrátila a mohol pokračovať ten netradične dusivý spôsob života. Dcére sa najhoršia spomienka spája s obdobím puberty.

 

Mala štrnásť rokov, v škole musela byť o čosi dlhšie. Len čo prekročila prah domu, matka jej to vytmavila a neverila jej ani jediné slovo. Prinútila ju ľahnúť si na kuchynský stôl a s nožom v ruke začala dcéru mučiť.

 

img

 

Dievča nevedelo, čo si počať a v zúfalstve sa prvý raz obrátilo na Boha. Pomodlilo sa a Boh ho vypočul. Na vchodové dvere zaklopal niekto zo susedstva, kto incident zbadal z okna a ona tak vyviazla bez väčšieho fyzického zranenia. Duševná ujma však bola hlboká.

 

Je skutočný


Po zážitku, ktorý ju presvedčil, že Boh asi naozaj existuje, ho o pomoc požiadala ešte raz. Výsledok bol rovnaký, Stvoriteľ zasiahol. Navštívila teda cirkev a zaujímala sa o Bibliu. Keď pochopila, že je Bohom naozaj chcená a ľúbená, odovzdala mu srdce a rozhodla sa ho nasledovať.

 

img


Rakovina


Zvyšok jej súrodencov sa osamostatnil, ona jediná zostala v rodičovskom dome. Matka ochorela, zmocnila sa jej rakovina. Mala príčinu hnevať sa, ba čo viac, mohla by ju i nenávidieť a neposkytnúť jej ani štipku starostlivosti, no napriek tomu jej venovala svoj čas i silu.

 

Kŕmila ju, umývala, zabezpečovala všetko, čo potrebovala. V jeden večer sa jej dokonca podarilo matku presvedčiť, aby sa zúčastnila na príhovore kazateľa, vďaka čomu sa jej doterajšie zmýšľanie obrátilo v prach a aj ona uverila v Boha. Nastalo zmierenie, a keď žena o rok neskôr chorobe podľahla, jej dcéra vedela, že telo je síce nenávratne v zabudnutí, no duša odpočíva v nebi.


Čo bolo potom?


Vydala sa, ovdovela, znovu sa vydala a opäť ovdovela. Vyskúšala nejedno mesto, a prestriedala viaceré povolania. Napísala knihu a jej snom je, aby v nebi stretla niekoho, komu ňou napísané slovo dodalo nádej.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona