Rusko na neurčito odložilo rozhovory o mierovom procese v Afganistane

NETKY.SK • 28 August 2018, 00:27 • 2 min
Rusko na neurčito odložilo rozhovory o mierovom procese v Afganistane

KÁBUL - Rusko na neurčito odložilo rozhovory o mierovom procese v Afganistane, ktoré sa mali začať na budúci týždeň v Moskve. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení kancelárie afganského prezidenta Ašrafa Ghaního sa uvádza, že ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a afganský prezident sa rozhodli, že stretnutie bude odložené a uskutoční sa v inom termíne.

Ghaní podľa vyhlásenia svojej kancelárie trvá na tom, že rozhovory "by sa mali uskutočniť v Afganistane, a ten by ich mal aj viesť".

 

Podľa Lavrova Rusko súhlasí, že rozhovory o mierovom procese v Afganistane by sa mali konať pod záštitou afganskej vlády a "je pripravené spolupracovať".

 

Afganská vláda minulý týždeň avizovala, že jej predstavitelia sa Ruskom sprostredkovaných rozhovorov naplánovaných na 4. septembra nezúčastnia. Naopak, ochotu vyslať svoju delegáciu do Moskvy vyslovilo afganské militantné hnutie Taliban.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies