Rusko modernizuje vojenský priemysel na Kube

NETKY.SK • 13 August 2019, 12:43 • 2 min
Rusko modernizuje vojenský priemysel na Kube

MOSKVA – Rusko pomôže Kube oživiť vojenský priemysel. Informuje o tom spravodajská agentúra TASS s odvolaním sa na zástupcu riaditeľa Federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu Ruska.

slovakia

left justify in out

"Moskva a Havana podpísali dohodu, podľa ktorej Ruská federácia zmodernizuje vojensko-priemyselný komplex ostrova Slobody." Oznámil to dnes zástupca riaditeľa Federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu Ruska Anatoly Punchuk.

 

Modernizácia sa uskutoční na úkor úverového limitu vo výške 38 miliónov eur. V súčasnosti sú podpísané všetky kontakty zabezpečujúce neobmedzenú transakciu. V rámci tejto práce Rusko vykoná modifikáciu už dodaného vybavenia a vyškolí odborníkov "tak, aby sami mohli opravovať, modernizovať a vytvárať pokročilejšie modely", uviedol vo vyhlásení Punchuk.

 

Je potrebné poznamenať, že napriek predchádzajúcim správam o možnom pridelení časti pôžičky poskytnutej Havane na dodávku nových vrtuľníkov, pôjdu všetky prostriedky konkrétne na prevod technológie a modernizáciu existujúceho vybavenia a vojensko-priemyselného komplexu. 

 

O dvojstrannej spolupráci medzi Ruskou federáciou a Kubou sa diskutovalo na stretnutí, ktoré sa konalo medzi Ricardom Cabrisasom Ruizom, predsedom Rady ministrov ostrova Slobody a Sergejom Shoiguom, ministrom obrany Ruskej federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies