Európska ekonomika to nebude mať jednoduché ani po vakcinácii, očakávajú sa stimuly

NETKY.SK • 11 November 2020, 19:41 • 2 min
Európska ekonomika to nebude mať jednoduché ani po vakcinácii, očakávajú sa stimuly

Nepôjde to tak ľahko ani po informáciách o tom, že sa blíži zavedenie vakcíny proti novému koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Podľa líderky Európskej centrálnej banky Christiny Lagardovovej je pre európskou ekonomikou obdobie "nerovnomernosti" a prerušovaného zotavovania. Nepomôžu výrazne ani správy o tom, že vakcína je už blízko. Christine Lagardová je presvedčená, že je tu riziko pomalého zostavovania ekonomiky. A to najmä pre strach kupujúcich.

 

 

"Vidíme silné opätovné šírenie vírusu a to prinieslo novú dynamiku," prezradila Lagardová počas online -konferencie ECB, ktorá je zameraná na politiku mien.

"Hoci najnovšie správy a vakcíne vyzerajú povzbudzujúco, stále môžeme čeliť opakujúcim sa cyklom šírenia vírusu a sprísňovania reštrikcií, kým sa nedosiahne rozsiahla imunita," dodala s tým, že sa pravdepodobne zvýšia stimuly pre ekonomiku. Pomôcť môžu aj nákupy dlhopisov, ale aj lacné úvery pre ľudí. Rúška a dezinfekčné gély nájdete na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies