Že vraj Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu

NETKY.SK • 12 December 2019, 6:48 • 2 min
Že vraj Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu

„Čoho sa bojíš?" „Všetkého."„So mnou sa nemusíš báť ničoho."

slovakia

left justify in out

Lepšie zvolený názov knihy si asi len veľmi ťažko dokážem predstaviť. Veď Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu, už len pri ochutnaní vety na jazyku, narastá chuť po beletrii a aj ten, kto obzvlášť kávu neobľubuje, sa dá nalákať neodolateľnou vôňou tekutiny.


Autorkou knihy je Agnes Martin-Lugand, žena pochádzajúca z atraktívneho Francúzska. Než sa jej ujalo vydavateľstvo, spisovala príbeh tak, aby bol dostupný verejne na internete. Popularita ale nenechala na seba dlho vyčkávať, a preto sa kniha nielen zmenila na hit internetu, ale neskôr vo vytlačenej forme z nej bol bestseller, vďaka čomu sa prekladala do viacerých krajín (výnimkou nie je, pravdaže, ani Slovensko).

 

img


Agnes má navyše skúsenosť v práci ako klinická psychologička, čo ju stavia na úroveň autorky, ktorá svojim vymysleným postavám nazerá hlboko do duše.

 

Dá sa vyliečiť zlomené srdce?
Prostredníctvom hlavnej hrdinky sa predstavuje Diane. Mladá a, zdá sa, že aj ambiciózna obyvateľka Paríža, majiteľka kaviarne s názvom Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu.


Kedysi jej nechýbalo nič, zrazu jej ale chýba všetko. Pri tragédii totiž zahynul milovaný manžel a jediná dcéra. Niet sa čo čudovať, že Diane ledva stojí na nohách, ani najmenej nemá pomyslenie hýbať sa dopredu. Byt obýva ako pustovník, aj najlepšieho priateľa sa zaryto stráni.


Až kým...

 

Zabudnutý sen
Diane si spomenie, že kým jej manžel žil, vždy premýšľal o ceste do Írska. A ona, unavená a zúfalo hľadajúca slamku, ktorej by sa mohla držať, učiní rozhodnutie. Keď už nemá možnosť on, absolvuje tú cestu ona. Nemá veľké vízie, nijaké potešujúce plány.


Avšak občas je to tak, že stačí vykročiť, hoc aj bez cieľa, a nejaká nádej sa predsa len objaví.

 

img

 

Druhá rodina
Prístavom, do ktorého sa pokojne usalaší, je jedna netypicky šťastná a súdržná rodina. Dvaja starnúci, ale nesmierne láskaví manželia, nevlastný a akosi pochmúrny syn a tiež nevlastná a nadmieru energická dcéra. Miesta na ich ramenách je dosť, a nielen na vyplakanie. Je ich tak akurát aj na smiech, na bláznovstvá, lásku a aj začínajúci sa vzťah.


Jediná prekážka, ktorá by Diane mala silu zabrániť vo vyliečení sa, je jej vlastný strach.


Jednoduchý, ale neuveriteľne pútavý príbeh odkryje tajomstvo, či zranená žena dá prednosť lesklej budúcnosti pred čiernou minulosťou. 

 

Možno bude nakoniec aj tá káva. Ktovie, kdesi som totiž počula, že vraj šťastní ľudia čítajú a pijú kávu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona