Rusko je ochotné riešiť so Západom krízu na Ukrajine, ale dalo si podmienky

NETKY.SK • 27 Február 2014, 17:22 • 2 min
Rusko je ochotné riešiť so Západom krízu na Ukrajine, ale dalo si podmienky

MOSKVA - Rusko dnes vyhlásilo, že je pripravené spolupracovať so Západom na riešení krízy na Ukrajine, avšak musia sa brať do úvahy záujmy všetkých Ukrajincov a každá dosiahnutá dohoda musí byť aj uplatnená v praxi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.
      

Po zosadení ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča v parlamente 22. februára Rusko obvinilo nových lídrov Ukrajiny z porušovania mierovej dohody, ktorú sprostredkoval a podporoval aj Západ, a z ignorovania záujmov Ukrajincov v rusky hovoriacich oblastiach na východe i juhu štátu.
      

Rusko ďalej uviedlo, že ukrajinská dočasná vláda nie je vládou národnej jednoty, ale "vládou víťazov", ktorej členmi sú aj krajní nacionalisti. Moskva dodala, že vláda ani zďaleka nezastupuje celú krajinu.
      

Hovorca ruského ministerstva zahraničných vecí Alexander Lukaševič povedal, že dohoda z 21. februára medzi vtedajším prezidentom Janukovyčom a jeho nepriateľmi o vytvorení vlády národnej jednoty "upadla do zabudnutia".
      

"Namiesto nej... vznikla 'vláda víťazov', ktorá zahŕňa i zástupcov extrémnych nacionalistov," vyjadril sa Lukaševič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies