Rusko hlási raketový útok v Stredomorí: Zaútočil Západ na Sýriu?!

NETKY.SK • 3 September 2013, 14:27 • 2 min
Rusko hlási raketový útok v Stredomorí: Zaútočil Západ na Sýriu?!

MOSKVA - Ruský varovný systém v utorok zaznamenal odpálenie dvoch rakiet zo strednej časti Stredozemného mora smerom na východné pobrežie, kde sa nachádza Sýria.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva oznámil, že odpálenie zachytila o 8.16 h SELČ radarová základňa pri meste Armavir v Krasnodarskom kraji, ktorá monitoruje Európu a Irán. Bližšie podrobnosti o tom, kto "objekty" odpálil a či bol zistený ich dopad, nezverejnili.

Agentúra RIA Novosti neskôr s odvolaním sa na zdroj v Damasku uviedla, že "objekty" dopadli do mora. Ruské veľvyslanectvo v Sýrii uviedlo, že sa neobjavili žiadne známky raketového útoku ani výbuchov v Damasku. Izraelská armáda oznámila, že nevie o žiadnom odpálení balistickej strely v Stredozemnom mori, informovala tlačová agentúra Reuters.

Ruské ministerstvo obrany predtým kritizovalo USA za umiestnenie vojenských lodí v Stredozemnom mori blízko Sýrie. Podľa hovorcu ministerstva to má negatívny vplyv na situáciu v regióne a zhorší to napätie, citovala ho tlačová agentúra Itar-TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies