Rusko ako prvé na svete zaregistrovalo vakcínu proti koronavírusu

NETKY.SK • 11 August 2020, 12:11 • 2 min
Rusko ako prvé na svete zaregistrovalo vakcínu proti koronavírusu

MOSKVA/NOVO-OGAREVO - Ruský prezident Vladimír Putin na začiatku stretnutia s členmi vlády oznámil registráciu prvej vakcíny na svete proti infekcii koronavírusu v Rusku.

slovakia

left justify in out

Hromadná výroba vakcíny sa začne v blízkej budúcnosti, očakáva prezident Ruskej federácie Vladimír Putin.

 

"Pokiaľ viem, dnes ráno, po prvýkrát na svete, bola zaregistrovaná vakcína proti novej infekcii koronavírusu" povedal prezident.

 

Prešla všetkými testami 

Putin požiadal vedúceho ministerstva zdravotníctva Michaila Murashka, aby o tom podrobne informoval. "Viem, že vakcína funguje celkom efektívne, vytvára stabilnú imunitu a opakujem, že prešla všetkými potrebnými testami", dodal ruský vodca.

 

img

 

Murashko predtým uviedol, že klinické skúšky vakcíny vyvinutej Národným výskumným centrom pre epidemiológiu a mikrobiológiu Ministerstva zdravotníctva pomenovaného po N.F.Gamaleyovi, boli ukončené.

 

Výroba už čoskoro

Hromadná výroba vakcíny proti koronavírusu zaregistrovaná v Rusku by sa mala začať v blízkej budúcnosti, zatiaľ čo vakcinácia bude dobrovoľná, uviedol prezident Ruskej federácie. "Dúfam, že v blízkej budúcnosti sa nám podarí začať hromadnú výrobu. Je to veľmi dôležité," povedala hlava štátu. Podľa neho je to potrebné, aby každý mohol dostať takéto očkovanie.

 

img

 

Zároveň Putin zdôraznil, že "by sa to, samozrejme, malo robiť výlučne dobrovoľne" a tiež dúfa, že na svete postupom času sa objaví veľa vakcín proti koronavírusu.

 

Zdroj: https://go.tass.ru/FeJ1

        



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona