Český supertalent Samek prestupuje do Lecce

NETKY.SK • 30 Júl 2022, 11:00 • 2 min
Český supertalent Samek prestupuje do Lecce

Slávistický mladík Daniel Samek bude svoj talent rozvíjať v najvyššej talianskej súťaži. Osemnásťročného futbalistu získal nováčik ligy z Lecce, ktorý za neho zaplatí 2 milióny eur.

slovakia

left justify in out

Maličký taliansky klub sledoval českého futbalistu už dlhší čas a urobil z neho najdrahšiu posilu za posledných desať rokov. Hradecký odchovanec, ktorý do Slavie Praha odišiel v roku 2018, by sa mal dnes podrobiť zdravotnej prehliadke. Na slnečnom juhu Apeninského poloostrova podpísal zmluvu na štyri roky. O prestupe informoval ako prvý taliansky novinár Nicolò Schira, klub medzitým na sociálnych sieťach zverejnil fotku novej posily v klubových farbách. Slavia bude mať aj percentá z ďalšieho predaja.

 

 

Že mladý hráč nestrávi túto sezónu na Edene, bolo jasné už dlhší čas, keďže sa v posledných dňoch pripravoval v Mladej Boleslavi. Tvorivý záložník, ktorý má sedem štartov za českú reprezentáciu do 19 rokov, sa v Taliansku pripojí k ďalším tínedžerom z ČR. Samuela Grygara pred pár dňami zlákal Inter Miláno, zatiaľ čo Daniel Macej bude nastupovať za Frosinone. Samek by však na rozdiel od nich mal patriť do prvého tímu.

 

 

Samek debutoval v českej lige vlani v máji a za sebou má pomerne nevyrovnanú prvú sezónu v A-tíme Slavie. Odštartoval do nej priam raketovo – do konca septembra si stihol pripísať tri góly a dve asistencie. Následne však zo zostavy vypadol a od polovice októbra pozbieral len 5 štartov v základe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies