Na pomoc Ukrajine si za dva dni ľudia z celého sveta rezervovali 61-tisíc prenocovaní cez Airbnb.

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 09:22 • 2 min
Na pomoc Ukrajine si za dva dni ľudia z celého sveta rezervovali 61-tisíc prenocovaní cez Airbnb.

Celosvetovo bolo na Ukrajine 2. a 3. marca viac ako 61-tisíc rezervácií, ktoré reálne daní ľudia nevyužijú. Ich hodnota dosiahla takmer 2 milióny dolárov.

slovakia

left justify in out

Kanaďania našli spôsob, ako pomôcť ukrajinským obyvateľom aj napriek veľkej vzdialenosti. Cez Airbnb si ľudia začali rezervovať ubytovanie bez toho, aby ho reálne plánovali využiť, píše Complex.

Naprieč celou krajinou vznikol trend neuplatnených rezervácií. Takýto krok umožňuje Kanaďanom využiť platformu Airbnb na priamu finančnú podporu ukrajinských rodín. Doposiaľ si takto rezervovali približne 3 000 nocí.

Celosvetovo bolo na Ukrajine 2. a 3. marca rezervovaných viac ako 61 000 rezervácií, ktoré reálne daní ľudia nevyužijú. Hodnota rezervácií dosiahla takmer 2 milióny dolárov.

 

 

Na celý trend reaguje aj samotná spoločnosť Airbnb. Spoločnosť sa dočasne zrieka poplatkov za hosťa a hostiteľa v celej krajine. Okrem toho sa zaviazala, že ponúkne 100 000 utečencom krátkodobé bezplatné ubytovanie.

 

Ľudia, ktorí si rezervujú ubytovanie na Ukrajine, svojich hostiteľov následne informujú, že peniaze im budú prichádzať na účet aj napriek tomu, že ubytovanie nevyužijú. Množstvo rezervácií pritom vzniklo v mestách ako Kyjev, Charkov či Odesa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies