Rusko a Ukrajina sa dohodli na riešení problému s blokádou kamiónov

NETKY.SK • 19 Február 2016, 13:54 • 2 min
Rusko a Ukrajina sa dohodli na riešení problému s blokádou kamiónov

KYJEV - Rusko a Ukrajina sa dohodli na urovnaní problémov s tranzitom v nákladnej doprave, informoval dnes v Moskve námestník ruského ministerstva zahraničných vecí Grigorij Karasin.

slovakia

left justify in out

Krízu vyvolala situácia, keď ruské kamióny kvôli nepodpísaniu medzištátnej dohody od začiatku februára nemohli pri cestách do EÚ a do Ruska využívať na tranzit poľské územie a začali prechádzať cez Ukrajinu. V oblasti Podkarpatskej Rusi na západe Ukrajiny však 11. februára radikálni aktivisti vyhlásili časovo neobmedzenú blokádu ciest a bránili ruským kamiónom v prejazde.


Neskôr sa k tejto blokáde pridali aj aktivisti z ďalších oblasti Ukrajiny, ktorí žiadali od vlády v Kyjeve, aby úplne zakázala prejazd ruských kamiónov cez ukrajinské územie.


V reakcii na situáciu na Ukrajine Rusko od 14. februára pozastavilo platnosť dohody o tranzite ukrajinských kamiónov cez svoje územie. Ukrajinská vláda prijala 15. februára analogický krok voči kamiónom s ruskou ŠPZ.


Ako informovala agentúra TASS, tento utorok sa obe strany dohodli, že do 25. februára sa môžu bez prekážok vrátiť do svojej krajiny všetky kamióny, ktoré kvôli blokáde uviazli v druhom štáte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies