Rusko a Čína sa v Bezpečnostnej rade OSN pripojili ku kritike Sýrie

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 07:51 • 2 min
Rusko a Čína sa v Bezpečnostnej rade OSN pripojili ku kritike Sýrie

Rusko a Čína sa v Bezpečnostnej rade OSN pripojili ku kritike Sýrie - Politika Rusko a Čína sa dnes pripojili k zvyšným členom Bezpečnostnej rady OSN a vyjadrili sklamanie nad tým, že vláda v Damasku neumožnila šéfke humanitárnych operácií OSN Valerie Amo

slovakia

left justify in out

img

Rusko a Čína sa dnes pripojili k zvyšným členom Bezpečnostnej rady OSN a vyjadrili sklamanie nad tým, že vláda v Damasku neumožnila šéfke humanitárnych operácií OSN Valerie Amosovej návštevu Sýrie. 
      BR OSN zároveň vyzvala Sýriu, aby Amosovej okamžite umožnila návštevu krajiny. Po zasadaní rady to oznámilo Francúzsko.
      Všetkých 15 členov BR OSN podporilo vyhlásenie, v ktorom odsúdili rýchlo sa zhoršujúcu humanitárnu situáciu v Sýrii, kde za 11 mesiacov tvrdého potláčania protivládnych povstalcov podľa odhadov OSN zahynulo viac ako 7500 civilistov.
      Rusko a Čína doteraz vetovali rezolúcie BR OSN o uvalení sankcií na režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Peking a Moskva varovali pred zasahovaním zahraničia do sýrskych záležitostí a argumentovali, že existuje domáce riešenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies