Čo ak by to s Popoluškou dopadlo celkom inak?

NETKY.SK • 1 September 2021, 08:36 • 2 min
Čo ak by to s Popoluškou dopadlo celkom inak?

Popoluške by síce črievička sedela na nohe ako uliata, ale svadba by sa napokon neuskutočnila.

slovakia

left justify in out

Ona, rovnako ako aj princ, by použitím rozumu zistili, že počiatočná náklonnosť vychádzala zo vzájomnej príťažlivosti, umocnenej atmosférou tajomna a že láska je čosi iné. Oveľa hlbšie, intenzívnejšie a najmä nie také prchavé.

 

img

 

Princ by sa oženil s inou princeznou, Popoluška by sa vymanila z macochinho zovretia a raz a navždy by odmietla spĺňať to, čo zlá žena panovačne káže. Aby bolo aj romantikom neskazeným ani realitou po vôli, aj ona by sa vydala a žila by vo zväzku s pekným, ale nie najbohatším mládencom.

 

Prečítajte si: Rady z Biblie – Ako začať odznovu

 

Je to čudné, ja viem. Sme zvyknutí na iný druh rozprávky, a pokiaľ nie je koniec taký, aký ho celé ľudstvo pozná už nevedno odkedy, na konci zaznie viac než iba jeden nespokojný povzdych.

 

img

 

Napísal si vlastnú rozprávku
Boh nie je odporca zvyklostí, naopak, sám radí niektoré zachovávať. Avšak už stáročia si ľudia kazia možný pôžitok tým, že očakávajú splnenie svojich predstáv, a ak im nie je vyhovené, potom to ihneď vyhodnotia ako nešťastie.

 

Azda najväčším varovaním by mohol byť muž menom Judáš. Narodil sa a vyrastal uprostred Izraelského ľudu, a keďže dobre poznal Písma, vedel, že sa má v bližšie nedefinovanom období narodiť Spasiteľ sveta.

 

Kým niektorí príchod onoho vykupiteľa vyčkávali, ale sa ho nedožili, Judášovi bola daná česť ho osobne stretnúť a stráviť v jeho blízkosti bezmála tri roky. Bez jeho pričinenia si ho Ježiš vybral a započítal ho do družiny dvanástich učeníkov, ktorí boli svedkami slávnych dní, naplnených vôňou zázračna. Judáš veril, že Ježiš je skutočne syn Boha, zoslaný na zem, ale v mysli si napísal rozprávku a nepripúšťal iný koniec. Chcel, aby sa vlády ujal s mečom v ruke a aby potupil a zničil Rimanov.

 

Neváhal zradiť

Jeho túžba ho dohnala tak ďaleko, že neváhal zradiť a zapredal Ho za tridsať strieborných, ľudské bytie vyčíslil a spočítal v minciach. Nie, nebažil po Spasiteľovej smrti, naivne si totiž nahováral, že keď sa priblíži možnosť zomierania, povstane a ujme sa zbraní. Nebol schopný pripustiť si, že Ježiš mal oveľa väčší plán, a že jeho úmysel nespočíval vo fyzickom zlikvidovaní nepriateľa, ale vo víťazstve nad hriechom.

 

Prečítajte si tiež: Všetko bude v poriadku, odkazuje Boh

 

Judášov príbeh je smutný, vyvoláva zimomriavky, núti srdce rýchlejšie tĺcť. Muž, čo mohol byť súčasťou histórie v oveľa lepšom svetle, skončil biedne a vzdal sa života. Urobil to, lebo vnímal iba jeden koniec. Iba jedno šťastie. Iba jednu možnosť. Ale Popoluška občas môže dopadnúť celkom inak, a nemusí to byť zlé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona