Ruské úrady našli úlomky zrúteného lietadla Antonov. Ťazký terén komplikuje záchrannú akciu

NETKY.SK • 23 September 2021, 10:29 • 2 min
Ruské úrady našli úlomky zrúteného lietadla Antonov. Ťazký terén komplikuje záchrannú akciu

MOSKVA - Aktuálne nie je známe, či haváriu lietadla niekto prežil. Záchranári sa snažia dostať na miesto nešťastia.

slovakia

left justify in out

Záchranárom sa dnes podarilo nájsť v horách prírodnej rezervácie úlomky lietadla typu Antonov An-26, ktoré sa v stredu stratilo z radarov na ruskom Ďalekom východe v Chabarovskom kraji. Informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre výnimočné situácie.

 

"O 11.30 h (miestneho času) 23. septembra počas leteckého prehľadávania vrtuľník Mi-8 chabarovského letecko-záchranného centra ministerstva pre výnimočné situácie objavil úlomky, ktoré zrejme pochádzajú z lietadla An-26 v okolí hory Chrebtovo. Hora je vysoká vyše 900 metrov. Osud posádky je neznámy," uviedlo ministerstvo. Predpokladá sa však, že pri havárii všetci zahynuli.

 

Ministerstvo neskôr uviedlo, že lietadlo havarovalo v ťažko dostupnom mieste, kde nie je možné pristáť a ani tam lietadlom dopraviť záchranárov. Záchranná skupina preto na miesto incidentu stále nedorazila, a to ani napriek tomu, že úlomky stroja našli už pred niekoľkými hodinami.

 

"Pracovníci idú už niekoľko hodín. Cesta na miesto havárie im potrvá aj za najlepších podmienok ešte najmenej tri hodiny. V (záchrannej) skupine sa nachádza viac ako 40 ľudí," uviedol nemenovaný zdroj. Ako uviedol nemenovaný zdroj pre tlačovú agentúru RIA Novosti, zatiaľ sa nedá jednoznačne povedať, či všetci členovia posádky naozaj zahynuli. Viac sa verejnosť a pozostalí dozvedia až vtedy, keď miesto preskúma tím záchranárov.  

 

Lietadlo An-26 zmizlo z radarov v stredu 22. septembra vo vzdialenosti asi 38 kilometrov od letiska v meste Chabarovsk. Išlo o technický let a na jeho palube sa nachádzalo šesť ľudí. Podľa zdrojov agentúry RIA Novosti bolo zrejme príčinou havárie nepriaznivé počasie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies