Ruské učiteľky majú smolu: Nebudú sa môcť vyzývavo obliekať, možno budú aj uniformy!

NETKY.SK • 21 December 2013, 06:52 • 2 min
Ruské učiteľky majú smolu: Nebudú sa môcť vyzývavo obliekať, možno budú aj uniformy!

MOSKVA - Ruskí zákonodarcovia chcú zaviesť do praxe "múr hanby" pre vyzývavo oblečených učiteľov, ktorí nebudú ochotní vyhovieť navrhovanému predpisu o obliekaní. Informovala o tom tlačová agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na dnešné vydanie denníka Rossijskaja gazeta.

slovakia

left justify in out

Nový kódex momentálne nadobúda svoju finálnu podobu v Štátnej dume, dolnej snemovni ruského parlamentu, popri ďalších nových nariadeniach vrátane zavedenia školských uniforiem. Tie učitelia nebudú musieť nosiť, budú však musieť akceptovať určité normy týkajúce sa vhodného oblečenia do práce.

Učiteľky budú mať zakázané nosiť neprimerane krátke sukne, ukazovať príliš hlboký výstrih alebo používať nadmerne výrazný mejkap. Neprípustný bude tiež jasnofarebný odev a veľké doplnky. Napriek tomu, že zamestnancov nebude možné prepustiť za to, že neuposlúchnu tieto nariadenia, zákonodarcovia navrhujú, aby ich fotografie boli umiestnené na "múr hanby".

Uniformy nebudú jednotné pre celú krajinu: každá škola si bude môcť zvoliť vlastný model. Mnohé z uniforiem pochádzajú z dielne ruského módneho návrhára Slavu Zajceva, ktorý pripravil aj kolekciu rovnošiat pre učiteľov.

Jelena Senatorovová z vládnucej strany Jednotné Rusko, ktorá je jednou z autoriek predkladaného kódexu, vyhlásila, že v ruskom školstve došlo v uplynulom období k výraznému poklesu morálky. "Učitelia sa do práce obliekajú v štýle neskrývanej sexuality a mávajú vedľajší pracovný pomer v striptízových podnikoch, alebo ponúkajú sexuálne služby cez internet," podotkla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies