Ruské ministerstvo zverejnilo zoznam obetí po útoku v petrohradskom metre

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 12:53 • 2 min
Ruské ministerstvo zverejnilo zoznam obetí po útoku v petrohradskom metre

PETROHRAD - Petrohradské oddelenie ministerstva pre mimoriadne situácie zverejnilo dnes zoznam zranených v dôsledku pondelkového bombového útoku v metre. V zozname, ktorý rezort postupne aktualizuje, je 51 ľudí, niektorí nie sú ešte identifikovaní, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Gubernátor Petrohradu Georgij Poltavčenko uviedol, že medzi zranenými je aj 17 obyvateľov iných ruských regiónov a traja cudzinci - občania Bieloruska, Tadžikistanu a Uzbekistanu. Podľa Poltavčenka je 12 ľudí v ťažkom stave, 27 v stredne ťažkom.

Ako dnes oznámila ministerka zdravotníctva Veronika Skvorcovová, útok si vyžiadal 14 mŕtvych a hospitalizovaných je ešte 49 ľudí.

K výbuchu v súprave metra došlo v pondelok v čase, keď sa nachádzala medzi stanicami Senné námestie a Technologický inštitút. Podľa zdroja z prostredia bezpečnosti sa vo vozni odpálil samovražedný atentátnik, informoval TASS.

Štátny výbor národnej bezpečnosti (GKNB) Kirgizska identifikoval osobu podozrivú z útoku ako Akbaržona Džalilova narodeného v roku 1995 v Kirgizsku. Podozrivý získal pred časom ruské občianstvo.

Výbor štátnej bezpečnosti Kazašskej republiky (KNB RK) dnes nevylúčil, že na útoku sa mohla podieľať teroristická organizácia Islamský štát (IS).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies