Sulík by zrušil odvody pre reťazce, podľa Danka to rast cien potravín nezastaví a treba znížiť DPH

NETKY.SK • 10 Marec 2019, 13:37 • 2 min
Sulík by zrušil odvody pre reťazce, podľa Danka to rast cien potravín nezastaví a treba znížiť DPH

BRATISLAVA - Strana Sloboda a solidarita (SaS) zruší odvody pre obchodné reťazce ako prvú vec v prípade, že sa po nasledujúcich parlamentných voľbách dostane do vlády.

slovakia

left justify in out

Predsedovi parlamentu a SNS Andrejovi Dankovi to dnes v relácii RTVS O 5 minút 12 povedal líder SaS Richard Sulík. „Zrušenie odvodov pre reťazce by okamžite pomohlo ľuďom,“ povedal Sulík. S Dankom sa zhodne, že dane pre právnické osoby treba znížiť, no ľutuje, že to neprišlo skôr, lebo Slovensko roky zažívalo len zvyšovanie daní. Zníženie DPH na potraviny podľa neho v súčasnej vládnej koalícii neprejde. Sulík tiež vyjadril presvedčenie, že koalícia je rozhádaná.

Danko trvá na tom, že na Slovensku nie je žiadna koaličná kríza. Informoval, že v stredu sa stretne koaličná rada, kde sa budú lídri baviť o mnohých problémoch vrátane znižovania daní, a to aj DPH, a o rôznych predstavách koaličných strán. „Koalícia je manželstvo z rozumu a raz sa skončí. Chcem už začať riešiť problémy ľudí,“ vyhlásil Danko a zdôraznil, že niekedy je v záujme dobrej veci nutné politicky zatlačiť. Predseda SNS tvrdí, že Slovensko je lídrom v raste cien potravín v EÚ.

 

Je tiež presvedčený, že odvod pre obchodné reťazce nezvýšil ceny potravín. „ Ceny potravín tu priebežne rastú a rástli by aj po zrušení odvodu. Reťazce si tu totiž robia, čo chcú. Jediná cesta je zníženie DPH,“ zdôraznil. Danko dúfa, že nový minister financií bude ochotný znižovať dane.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies