Ruská vláda nerobí kroky na opustenie WTO

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 14:56 • 2 min
Ruská vláda nerobí kroky na opustenie WTO

RIGA - Neobjavujú sa žiadne náznaky toho, že by Rusko chcelo opustiť Svetovú obchodnú organizáciu (WTO) a to aj napriek napätiu medzi Moskvou a Západom.

slovakia

left justify in out

V utorok to vyhlásil šéf WTO Roberto Azevedo. Niektorí členovia ruského parlamentu vyzvali na to, aby Rusko WTO opustilo, pretože členstvo krajiny v tejto organizácii podľa nich poškodzuje ruskú ekonomiku. Rusko sa stalo členom WTO pred menej ako troma rokmi. Azevedo však uviedol, že nikdy nepočul o žiadnych krokoch Ruska, ktoré by viedli k odchodu krajiny z WTO. "Nikdy, ani oficiálne, ani neoficiálne, ani iným spôsobom,“ povedal. 

 

"Rusko je veľká ekonomika a bude veľmi dobre monitorovaná práve pre jej veľkosť, pre jej dôležitosť a jej relevantnosť. Je nevyhnutné, že veľkí hráči budú v určitom momente súčasťou mechanizmu WTO na riešenie sporov,“ povedal Azevedo. 

 

EÚ a USA uvalili na Rusko sankcie vzhľadom na úlohu krajiny v kríze na Ukrajine. V rámci odvetných opatrení Rusko zakázalo import potravín z Európy. Spor v rámci WTO sa vyostril minulý mesiac, keďže podľa EÚ Rusko uplatňuje nadmerné clá na dovoz papierových produktov, chladničiek a palmového oleja. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies