Ruská vakcína proti COVID-19 pre zvieratá bude pripravená koncom januára 2021

NETKY.SK • 14 December 2020, 11:37 • 2 min
Ruská vakcína proti COVID-19 pre zvieratá bude pripravená koncom januára 2021

MOSKVA - Na oddelení Rosselchoznadzoru (ruský poľnohospodársky dohľad) uviedli, že už dostali neoficiálne žiadosti od USA, Európskej únie a Singapuru o nákup vakcíny.

slovakia

left justify in out

Ruská vakcína proti COVID-19 pre zvieratá bude pripravená na konci januára 2021. Toto bolo hlásené na útvare ruského poľnohospodárskeho dozoru s odvolaním sa na vedúceho oddelenia Sergeja Dankverta.

 

"Vakcína proti koronavírusu pre zvieratá bude pripravená na konci januára 2021", povedal šéf rezortu.

 

img

 

Podľa jeho slov, potom bude trvať nejaký čas, kým sa zaregistruje. "Oddelenie je už pripravené na výrobu veľkého množstva tohto imuno-biologického prípravku pre zvieratá", poznamenal.

 

Dankvert tiež oznámil, že rezort už dostal neoficiálne žiadosti od USA, Európskej únie a Singapuru o nákup vakcíny proti COVID-19 pre zvieratá.

 

img

 

Šéf ruského poľnohospodárskeho dozoru (Rosselchoznadzor) vysvetlil, že teraz prebieha tretia fáza testovania s touto vakcínou. Veterinárny liek vyvíjajú vedci z Federálneho centra pre zdravie zvierat (FGBI ARRIAH) podriadeného ruskému poľnohospodárskemu dozoru.

 

Nová vakcína sa v súčasnosti testuje na norkoch, mačkách a hlodavcoch. Ako poznamenal vedúci oddelenia, ruský poľnohospodársky dozor pravidelne prijíma žiadosti o novú vakcínu proti koronavírusu pre zvieratá z ruských kožušinových fariem, pretože je známe, že kuny (norky a fretky) sú najviac náchylné na nový vírus a môžu sa ním navzájom infikovať.

 

img

 

Podľa údajov ruského poľnohospodárskeho dozoru, ruské kožušinové farmy chovajú 97,2 tisíc noriek, 50,9 tisíc sobolí a 6,9 tisíc fretiek. Okrem toho, podľa slov Dankverta, o ďalší ruský vývoj – testovacie systémy na diagnostiku pôvodcu látky COVID-19 u zvierat – má záujem Brazília. "Kontaktovalo nás Brazílske veľvyslanectvo, aby dostali naše testovacie systémy", povedal Dankvert.

 

Zdroj: https://go.tass.ru/oxe1

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies