Anglické kluby v lete rekordne utrácali

NETKY.SK • 27 August 2022, 11:43 • 2 min
Anglické kluby v lete rekordne utrácali

Anglická Premier League je už dlhé roky najbohatšou futbalovou súťažou sveta, čo sa odzrkadlilo aj na výdavkoch za hráčov. A hoci do konca prestupového obdobia ostáva ešte týždeň, kluby počas tohto leta prekonali rekord, keď za prestupy minuli 1,5 miliardy libier.

slovakia

left justify in out

Mužstvá tak prekonali doterajšie maximum z leta 2017, keď utratili 1,43 miliardy libier. Po prepuknutí pandémie koronavírusu sa hovorilo o možných zmenách v stratégii tímov a zatiaľ čo niektoré slávne kluby ako FC Barcelona pociťujú dôsledky krízy až do dnešného dňa, Angličania sa môžu oprieť o vysoké príjmy z vysielacích práv.

 

img

 

„Výdavky v letnom prestupovom období signalizujú, že obchodný model Premier League sa po pandémii dal dohromady. Hoci je to povzbudivé, je dôležité, aby kluby dodržovali politiku zodpovedných a udržiteľných výdavkov. Musia vyvážiť túžbu konkurovať si na trávniku a chrániť svoju dlhodobú finančnú stabilitu a životaschopnosť,“ citovala agentúra AFP Chrisa Wooda, zástupcu riaditeľa pre športové záležitosti v spoločnosti Deloitte.

 

img

 

V priebehu leta utratili kluby za hráčov viac než za celú minulú sezónu. Najdrahšiu posilu si kúpil Liverpool, ktorý priviedol z Benficy Lisabon útočníka Darwina Núňéza za 85,5 milióna libier. Newcastle United, ktorý od minulého roka vlastnia bohatí majitelia zo Saudskej Arábie, urobil najdrahšiu posilu klubovej histórie zo švédskeho útočníka Alexandra Isaka, ktorý má len 22 rokov a stál 70 miliónov libier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies