Ruská stíhačka zachytila americké lietadlo nad Čiernym morom

NETKY.SK • 24 Júl 2020, 10:33 • 2 min
Ruská stíhačka zachytila americké lietadlo nad Čiernym morom

MOSKVA - Americké prieskumné lietadlo P-8A Poseidon sa priblížilo k ruským hraniciam nad neutrálnymi vodami Čierneho mora, informovali v Národnom stredisku riadenia obrany.

slovakia

left justify in out

"Na zastavenie cieľa do vzduchu bola zdvihnutá stíhačka Su-27 z jednotiek protivzdušnej obrany Južného vojenského obvodu", hovorí sa v správe.

 

Ruská posádka sa priblížila k leteckému objektu v bezpečnej vzdialenosti, identifikovala ho a po tom, čo sa americké lietadlo otočilo, ruské sa vrátilo na základňu.

 

Je potrebné poznamenať, že let Su-27 sa uskutočnil v súlade s medzinárodnými pravidlami, a R-8A Poseidon neporušil hranicu.

 

img

 

Nebolo to po prvý raz

Toto leto odborníci už niekoľkokrát objavovali zahraničné lietadlá v blízkosti ruských území. Napríklad deň predtým vojenský personál našiel prieskumné lietadla NATO nad vodami Čierneho a Baltského mora. Príslušníci vzdušnej obrany Ruskej federácii ich eskortovali a nedopustili aby porušili štátnu hranicu.

 

img

 

Provokácia 

Senátor Vladimír Dzhabarov poznamenal, že ruské stíhačky sú kedykoľvek pripravené potlačiť činnosť zahraničných lietadiel, ak to bude skutočne potrebné. Moskva opakovane zdôrazňovala, že takéto správanie vytvára ďalšie napätie vo vzťahoch medzi týmito dvoma krajinami, a vyzvala Washington, aby ukončili takéto provokatívne lety. Americké úrady túto žiadosť zamietli.

 

Zdroj: https://ria.ru/20200723/1574823143.html

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies