Ruská polícia zhabala obraz Putina a Obamu s penismi a päsťami

NETKY.SK • 4 September 2013, 18:10 • 2 min
Ruská polícia zhabala obraz Putina a Obamu s penismi a päsťami

PETROHRAD - Polícia v ruskom meste Petrohrad v utorok v noci uskutočnila raziu v tamojšom erotickom múzeu a skonfiškovala obraz zosmiešňujúci prezidentov USA a Ruska - Baracka Obamu a Vladimira Putina.

slovakia

left justify in out

K zásahu došlo tesne pred začiatkom summitu krajín G20, ktorý sa v Petrohrade, Putinovom rodnom meste, začne vo štvrtok. Obraz prezentovaný v mestskom múzeu erotiky zobrazuje oboch lídrov stojacich oproti sebe a nahých s veľkými stoporenými penismi, pričom si navzájom hrozia zaťatými päsťami. Portrét má ironizovať aktuálne napätie vo vzťahoch medzi Moskvou a Washingtonom, v ktorého dôsledku Obama zrušil bilaterálne stretnutie so svojím ruským náprotivkom plánované v rámci summitu. Kurátor múzea Alexander Donskoj v stredu potvrdil dočasné zatvorenie zariadenia, pričom konanie polície označil za politické. Zároveň vyjadril nepochopenie z toho, prečo sa musí umenie miešať s politikou.

Petrohradská polícia iba minulý týždeň skonfiškovala štyri obrazy zosmiešňujúce Putina a premiéra Dmitrija Medvedeva vystavené v rámci exhibície. Umelec na jednom z nich zobrazil oboch ruských predstaviteľov v ženskej spodnej bielizni, pričom Putin sa hrá s Medvedevovými vlasmi. Na obrazy upozornili políciu návštevníci výstavy, a tá následne konala na základe zákona o zákaze propagácie homosexuality. Polícia výstavu s názvom Lídri zrušila a zadržané obrazy teraz analyzuje. Ich autor už požiadal o azyl vo Francúzsku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies