Ruská finančná monitorovacia služba si objednala nástroj na sledovanie transakcií kryptomien

NETKY.SK • 30 August 2018, 20:00 • 2 min
Ruská finančná monitorovacia služba si objednala nástroj na sledovanie transakcií kryptomien

MOSKVA – Ruská Federálna finančná monitorovacia služba si objednala analytický nástroj na sledovanie transakcií kryptomien, najmä tie v Bitcoinoch (BTC).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nová aplikácia bude do konca roka 2018 zahrnutá do kondenzovaného monitorovacieho systému organizácie, ktorej hlavným cieľom je čeliť podvodným schémam a zabrániť financovaniu terorizmu. Očakáva sa, že tento nástroj spojí útržkovité informácie o podvodoch a spojí rôzne prípady.

 

img

 

Vládnu zákazku na vytvorenie takéhoto monitorovacieho programu dostal Moskovský inštitút pre informačnú bezpečnosť a analýzu (SPI). SPI predtým už vyvinula softvér iRule, ktorý bol často používaný samotnou Federálnou finančnou monitorovacou službou, ako aj ruskými bezpečnostnými silami a poisťovňami.

 

Podľa verejných dokumentov má zmluva hodnotu 195,5 miliónov rubľov (približne 2,9 milióna dolárov) a opisuje technológiu, ktorá umožní sledovanie používateľov digitálnych peňaženiek. Tento nástroj dokáže meno konkrétnej osoby, bankový účet, kreditnú kartu a číslo mobilného telefónu, ako aj číslo elektronickej peňaženky. Bude tiež obsahovať údaje o kryptomene a bitcoinových transakciách.

 

img

 

Ruská Federálna finančná monitorovacia služba mala voči kryptomenám už dlho kritický postoj. V tlačovej správe z roku 2014 regulačný orgán uviedol, že samotné používanie digitálnych peňazí môže byť dôvodom na to, aby transakcia bola považovaná za nezákonnú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies