USA obvinili oligarchu Malofejeva z pokusu obísť sankcie

NETKY.SK • 7 Apríl 2022, 06:29 • 2 min
USA obvinili oligarchu Malofejeva z pokusu obísť sankcie

WASHINGTON – Spojené štáty obvinili ruského oligarchu Konstantina Malofejeva z pokusu o obídenie naňho uvalených sankcií. V stredu o tom informoval americký minister spravodlivosti Merrick Garland, ktorého cituje agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

„Po tom, ako naňho Spojené štáty uvalili sankcie, sa ich Malofejev pokúsil obísť s pomocou komplicov, ktorí mali tajne nadobudnúť a ovládať médiá po celej Európe,“ povedal Garland novinárom.

 

Washington považuje Malofejeva za jeden zo zdrojov financií pre Rusov podporujúcich separatizmus na okupovanom polostrove Krym, uvádza AFP. Podnikateľ tiež údajne finančné podporuje samozvanú Doneckú ľudovú republiku (DĽR) na východe Ukrajiny. Hodnota jeho súkromného majetku sa odhaduje na dve miliardy dolárov.

 

img

 

Ide o prvú žalobu voči ruskému oligarchovi, odkedy Rusko vo februári zaútočilo na Ukrajinu, upozornila námestníčka amerického ministerstva spravodlivosti Lisa Monacová.

 

Spojené štáty v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu zavádzajú sankcie voči viac ako 400 jednotlivcom a spoločnostiam vrátane ruských oligarchov, politikov a spoločností z oblasti obranného priemyslu.

 

Možno vás zaujme: Z ukrajinských miest v stredu evakuovali 4 892 civilistov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona