Ruská armáda údajne postúpila v blízkosti ukrajinského mesta Kupiansk

NETKY.SK • 7 August 2023, 16:08 • 2 min
Ruská armáda údajne postúpila v blízkosti ukrajinského mesta Kupiansk

Moskva 7. augusta (TASR) - Ruským jednotkám sa za uplynulé tri dni údajne podarilo postúpiť o tri kilometre v blízkosti mesta Kupiansk na severovýchode Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Mesto Kupiansk a jeho okolie sa nachádzajú v Charkovskej oblasti. Ukrajinská armáda ho oslobodila už vlani v septembri, no Rusko sa v súčasnosti opätovne snaží okupovať časti tohto regiónu. "Počas uplynulých troch dní ruské jednotky postúpili... viac než tri kilometre do hĺbky nepriateľskej obrany," uviedol ruský rezort obrany, avšak toto tvrdenie nebolo možné nezávisle overiť.

 

Ministerstvo dodalo, že ruská armáda "posilnila" svoje pozície pri frontovej línii a pokračuje v odrážaní ukrajinských protiútokov. Agentúra AFP pripomína, že ruská armáda v noci na pondelok podnikla niekoľko útokov na Ukrajinu, zatiaľ čo Kyjev v nedeľu zaútočil na dva cestné mosty spájajúce Krymský polostrov s časťami južnej Ukrajiny, ktoré okupuje Rusko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Správy - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies