Rusi znížia rozpočet MS o 435 miliónov

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 16:11 • 2 min
Rusi znížia rozpočet MS o 435 miliónov

MOSKVA - Ťažká hospodárska kríza, ktorá v súčasnosti sužuje Rusko, zrejme prinúti organizátora majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2018 znížiť výdavky na svetový šampionát až o 435 miliónov eur (v prepočte 27 miliardy rubľov).

slovakia

left justify in out

Celkové náklady by sa mali teda dostať na úroveň 10,28 mld. eur. Škrtanie v rozpočte pocítia nielen jednotlivé futbalové tímy, účastníci MS, ale aj hostia FIFA, novinári, či obyčajní návštevníci majstrovstiev sveta, pre ktorých sa nebudú stavať nové hotely. Informuje o tom ruský športový portál Sport Express.

 

V tejto súvislosti sa na stránke ministerstva športu Ruskej federácie objavil zoznam 25 objektov, ktoré budú odstránené z pôvodných plánov a pri ďalších dvadsiatich troch nastanú zmeny šetriace financie. Najviac to pocíti najmä mesto Nižný Novgorod. Tam sa rátalo s výstavbou 14 hotelov pre fanúšikov, to je už minulosť. S obmedzenými výdavkami oproti pôvodnému plánu musia rátať aj v mestách Kaliningrad, Volgograd, Rostov na Done a Saransk.

 

Minister športu Ruska Vitalij Mutko už v januári informoval o tom, že kapacita štadiónov v niektorých mestách sa v prípade pevných miest na sedenie zníži z pôvodných 45 000 na 35 000 ľudí. To všetko so súhlasom Medzinárodnej futbalovej federácie. Ruskú ekonomiku momentálne trápi slabý rubeľ a klesajúce ceny ropy, čo súvisí s krízou na Ukrajine a sankciami voči Rusku zo strany západných mocností.

 

Svetový šampionát vo futbale v Rusku sa uskutoční v dňoch 14, 6. - 15. 7. 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies