Rusi spolu so sýrskymi vojakmi dobyli ďalšie územie pri postupe na Rakku, metropolu Islamského štátu

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 15:54 • 2 min
Rusi spolu so sýrskymi vojakmi dobyli ďalšie územie pri postupe na Rakku, metropolu Islamského štátu

BEJRÚT - Sýrske vládne sily dobyli ďalšie územie pri ofenzíve jednotiek postupujúcich na severné mesto Rakka, faktickú metropolu extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Oznámili to dnes sýrske štátne médiá a Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, na ktoré sa odvolala aj svetová agentúra AP.

 

SOHR hlásilo, že sýrski vojaci a špeciálne jednotky známe ako Jastrabi púšte sa približujú k vojenskej leteckej základni Tabka, ktorá sa nachádza okolo 40 kilometrov od Rakky a ktorú stratili v boji s IS v roku 2014.

 

Tlačová agentúra SANA dnes uviedla, že vojaci postupujú za podpory leteckých útokov sýrskych vzdušných síl a "ruských priateľov". V správe sa uvádza, že vojaci majú teraz pod kontrolou oblasť Zakíja, približne 40 kilometrov od Tabky, ktorá sa nachádza juhozápadne od Rakky.

 

SOHR dodalo, že od stredy 1. júna, keď sa začala ofenzíva vládnych síl s cieľom dobyť Rakku, prišlo o život 70 bojovníkov IS a deväť vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies