Charitatívne podujatie Nadácie Kvapka nádeje pomáha malým onkologickým pacientom

NETKY.SK • 19 December 2022, 14:30 • 2 min
Charitatívne podujatie Nadácie Kvapka nádeje pomáha malým onkologickým pacientom

BRATISLAVA - Verejnosť bude môcť pomôcť detským onkologickým pacientom na sobotnom charitatívnom podujatí Nadácie Kvapka nádeje v Bratislave. Najmenších onkologických pacientov môžu návštevníci podporiť finančne, napríklad formou verejnej zbierky.

slovakia

left justify in out

Priamo na mieste bude zároveň prebiehať kampaň, ktorá je zameraná na získavanie nových darcov krvotvorných buniek. "Cieľom tejto kampane je osloviť širokú verejnosť a motivovať nových darcov na registráciu v Národnom registri darcov kostnej drene a výrazne tak rozšíriť darcovskú základňu a tým aj pravdepodobnosť nájdenia vhodných darcov krvotvorných buniek na Slovensku," priblížila Denisa Stemnická z Národného registra darcov kostnej drene. Zdôraznila, že pre mnohých pacientov je poslednou nádejou na vyliečenie úspešná transplantácia krvotvorných buniek. Okrem prihlásenia sa do Národného registra darcov kostnej drene SR budú môcť návštevníci prispieť aj do verejnej zbierky a takisto sa zapojiť do charitatívnej dražby. "Všetci sme si vedomí, že zdravie si za peniaze nekúpime, no práve finančné prostriedky dokážu veľmi pomôcť malým bojovníkom a uľahčiť život ich rodinám," uviedol správca nadácie Štefan Bernát. Nadačný deň podporia aj viaceré predajne vo farmárskej tržnici v Bratislave, ktoré venujú časť zo svojej dennej tržby do verejnej zbierky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies