Dopravcovia začnú blokovať hraničné priechody, kompetentní podľa nich nekonajú

NETKY.SK • 15 Február 2022, 15:08 • 2 min
Dopravcovia začnú blokovať hraničné priechody, kompetentní podľa nich nekonajú

BRATISLAVA – Autodopravcovia v utorok večer končia štrajk na Rožňavskej ulici v Bratislave. Začnú však postupne blokovať niektoré hraničné priechody. Pre TASR to potvrdil Stanislav Skala z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS). Kompetentní podľa neho nechcú riešiť situáciu. Skala pre TASR priblížil, že na Rožňavskej ulici v Bratislave ukončujú protest a ulicu opustia o 18:00.

slovakia

left justify in out

V utorok večer však začnú postupne blokovať hraničné priechody „pomaly a po častiach". Tvrdí, že rezort dopravy nechce riešiť situáciu a vyhovára sa na kotlebovcov, ktorí im podľa jeho slov „narúšajú protest".

 

„Nechceme robiť tak, aby sme si otáčali ľudí proti sebe," skonštatoval Skala. Autodopravcovia v pondelok (14. 2.) začali štrajk v Bratislave čiastočnou blokádou Rožňavskej ulice. Chcú tak poukázať na problémy, ktorým čelí sektor. Medzi ich požiadavky patrí úprava cien pohonných látok po vzore Poľska a Maďarska, ďalšie zníženie cestnej dane, vratka spotrebnej dane z palív, ale aj zníženie platby mýta.

 

img

 

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v pondelok odsúdilo, aby si autodopravcovia blokovaním premávky „robili rukojemníkov zo slušných ľudí, ktorí sa potrebujú dostať do práce či za lekárom".

 

„Takýto nátlakový spôsob, navyše za účasti fašistov, odsudzujeme a považujeme ho za mimoriadne nešťastný," dodal v pondelok hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf.

 

Možno vás zaujme: SaS podáva trestné oznámenie pre vyhrážky, pridalo sa aj OĽaNO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies