Ford v Európe zruší 3800 pracovných miest

NETKY.SK • 14 Február 2023, 11:00 • 2 min
Ford v Európe zruší 3800 pracovných miest

BERLÍN - Ford plánuje v Európe masívnejšie prepúšťanie, než sa očakávalo. Americká automobilka uviedla ako dôvod nárast nákladov a potrebu zoštíhlenia v čase, keď mení svoju produkciu smerom k elektrickým vozidlám.

slovakia

left justify in out

Koncern uviedol, že v Európe v najbližších troch rokoch zruší 3800 pracovných miest vo vývoji a administratíve. Z toho okolo 2300 miest pripadne na závody v Kolíne nad Rýnom a Aachene, 1300 na Spojené kráľovstvo a 200 na zvyšok Európy. Ford dodal, že chce dosiahnuť zníženie pracovných miest prostredníctvom programov dobrovoľných odchodov. Táto správa negatívne prekvapila odbory, ktoré na konci januára uviedli, že najhorší scenár počíta so zrušením 2500 pracovných miest v Európe. Automobilka si ponechá v Európe okolo 3400 inžinierov, ktorí budú stavať na základnej technológii od kolegov z USA a adaptovať ju pre európskych zákazníkov, uviedol šéf divízie elektrických áut v Európe a Ford Germany Martin Sander. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies