Charita posiela na pomoc Turecku a Sýrii 200.000 eur zo zbierky

NETKY.SK • 13 Február 2023, 15:24 • 2 min
Charita posiela na pomoc Turecku a Sýrii 200.000 eur zo zbierky

BRATISLAVA - Na pomoc Turecku a Sýrii, ktoré zasiahli ničivé zemetrasenia, posiela Slovenská katolícka charita (SKCH) 200.000 eur z celonárodnej zbierky. Ľudia môžu posielať finančnú pomoc aj naďalej prostredníctvom stránky charity alebo účtu verejnej zbierky. TASR o tom informovala hovorkyňa SKCH Monika Molnárová.

slovakia

left justify in out

Podľa charity sme opäť svedkami nesmierneho prejavu ľudskej solidarity, na ktorú odkazuje nielen výška vyzbieraného daru, ale aj rýchlosť, s akou sa ľudia vedeli zmobilizovať. Finančné prostriedky zo zbierky budú použité na humanitárnu pomoc najzasiahnutejším rodinám a jednotlivcom prostredníctvom našich partnerov v regióne Syriac Cross a organizácie Shingala Azad. Tie začnú v najbližších dňoch s distribúciou potravinových a hygienických balíčkov vo viacerých oblastiach. Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc uplynulý týždeň. Nešťastie si v oboch krajinách vyžiadalo už viac ako 37.500 obetí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies