Rusi sa zhodli, že boli v skupine najlepší a postup si zaslúžili

NETKY.SK • 13 Október 2011, 00:06 • 2 min
Rusi sa zhodli, že boli v skupine najlepší a postup si zaslúžili

Rusi sa zhodli, že boli v skupine najlepší a postup si zaslúžili

slovakia

left justify in out

img

Ruskí futbalisti podľa očakávania budú hrať na budúcoročnom EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Po jasnom triumfe 6:0 v "slovenskej" B-skupine nad Andorrou v Lužnikách si hráči organizátora MS 2018 v šatni decentne pripili šampanským a vypočuli slová poďakovania od ich holandského trénera Dicka Advocaata.
"Trochu šampanského bolo, ale nie je ani čas na nejaké veľké oslavovanie. Tréner nám po zápase poďakoval za dobre odvedenú robotu v zápase s Andorrou i v celej kvalifikácii a povedal, že sme si prvé miesto zaslúžili," vyjadril sa po súboji Igor Semšov. Rusi outsidera nepodcenili, už v 5. minúte ich načal Alan Dzagojev a do polčasu pridali ešte ďalšie tri "kúsky". "Nechceli sme iba postúpiť na EURO, ale chceli sme aj urobiť radosť vysokým víťazstvom našim fanúšikom," uviedol žilinský "kat Slovákov" Dzagojev, ktorý sa nakoniec gólovo presadil dvakrát. Rusi minulý piatok vyhrali v Žiline nad Slovákmi 1:0, definitívne im zahatali postupové nádeje a oplatili hráčom Vladimíra Weissa minuloročnú prehru v Moskve (0:1). Strelecky sa medzi inými presadili aj 20. gólom pri 45. reprezentačnom štarte Roman Pavľučenko, resp. strelecký účet v najcennejšom drese si otvoril Denis Glušakov.
Advocaat, ktorý pred duelom vehementne vyzýval jeho tím, aby outsidera po vedením kouča Jesusa "Kolda" Alvareza nepodcenil, logicky žiaril: "Bola to veľmi ťažká kvalifikácia, ale od jej začiatku som si bol istý, že môžeme postúpiť na finálový turnaj. Zaslúžili sme si skončiť prví. Dúfam, že teraz už náš tím nebude čeliť takej silnej kritike, ako tomu bolo v minulosti. So všetkým rešpektom k Andorre, vedeli sme, že s ňou nemôžeme prehrať. Dokázali sme to aj najvyšším víťazstvom v skupine."
Rusi budú budúci rok obhajovať bronz z Rakúska a Švajčiarska, podľa obrancu Romana Šiškina je v ich silách ísť dokonca ešte ďalej. "Boli sme zaslúžene najlepším mužstvom v skupine. Áno, mali sme aj prehry, ale úlohu sme splnili. Na ME chceme ísť čo najďalej, ak to bude možné, až do finále. Minulý šampionát ukázal, že sa môžeme dostať ďaleko. Posnažíme sa získať čo najlepšie umiestnenie."
Stredopoliar Dinijar Biľaletdinov čelil po zápase aj otázke, či Andorra hrala "kolchoznícky" futbal: "Neviem, čo znamená kolchoznícky futbal. Treba sa spýtať toho, kto je špecialistom na termíny. Videli ste to sami. Jednoducho sme boli silnejší."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies