Nad Taiwanom zachytili čínske bojové lietadlá

NETKY.SK • 25 Február 2022, 18:04 • 2 min
Nad Taiwanom zachytili čínske bojové lietadlá

TCHAJ-PEJ - V uplynulých mesiacoch čínske stíhačky už niekoľkokrát narušili vzdušný priestor Taiwanu, čo vyvolalo obavy západných spojencov, že by Peking mohol podniknúť voči ostrovu vojenský zákrok.

slovakia

left justify in out

Taiwan vo štvrtok oznámil, že deväť čínskych bojových lietadiel vniklo do jeho identifikačnej zóny protivzdušnej obrany (ADIZ). Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že správa prišla v čase, keď Rusko podniklo útok voči Ukrajine.

 

Taiwanské ministerstvo obrany uviedlo, že do incidentu sa zapojilo osem čínskych stíhačiek typu J-16 a jedno prieskumné lietadlo typu Y-8, ktoré lietali v oblasti severovýchodne od Prataských ostrovov.

 

img

 

Taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen v stredu vyjadrila obavy, že Čína by mohla využiť ukrajinskú krízu a zaútočiť na Taiwan.

 

Demokratický Taiwan je podľa agentúry AFP „pod neustálou hrozbou invázie“ zo strany Číny, ktorá ho považuje za súčasť svojho územia.

 

Prečítajte si tiež: EÚ uvalí sankcie na Vladimira Putina a Sergeja Lavrova!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies