Rumunský premiér Ponta sa po takmer mesiaci vrátil do vlasti

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 14:33 • 2 min
Rumunský premiér Ponta sa po takmer mesiaci vrátil do vlasti

BUKUREŠŤ - Rumunský premiér Victor Ponta sa dnes po viac ako troch týždňoch prekvapivo vrátil do vlasti z Turecka, kde v júni na súkromnej klinike v Istanbule podstúpil operáciu kolena. Jeho neprítomnosť vyvolala kritiku, pretože z krajiny odcestoval krátko po oznámení, že ho vyšetrujú pre podozrenia z korupcie.

slovakia

left justify in out

Ponta 12. júla bez oznámenia odletel do Azerbajdžanu na otvorenie Európskych hier v Baku. Odtiaľ cestoval na operáciu do Istanbulu bez toho, aby informoval prezidenta alebo verejnosť v Rumunsku. Dôvody svojho odchodu objasnil až 16. júla v správe na Facebooku. Vykonávaním úloh predsedu vlády bol 22. júna dočasne poverený vicepremiér Gabriel Oprea.

 

Hoci Ponta vyhlásil, že do Turecka odišiel, aby našiel "pokoj a oddych", kritici ho obvinili, že chcel uniknúť pred výsluchom na Národnom protikorupčnom riaditeľstve (DNA). To začiatkom júna oznámilo, že Pontu vyšetruje pre podozrenia z prania peňazí, falšovania dokladov a daňového úniku počas práce právnika v minulosti a z konfliktu záujmov vo funkcii premiéra. Ponta obvinenia poprel.

 

Rumunská televízia dnes priniesla zábery zachytávajúce, ako Ponta prichádza do budovy vlády s barlami. Ponta neposkytol novinárom vyjadrenie, podľa jeho stránky na Facebooku však informoval prezidenta Klausa Iohannisa, že sa svojich povinností premiéra ujme znova vo štvrtok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies