Rukojemníci na prvom mieste, potom možno prímerie, mier ťažko. Benjamin Netanjahu prehovoril

NETKY.SK • 10 November 2023, 21:20 • 2 min
Rukojemníci na prvom mieste, potom možno prímerie, mier ťažko. Benjamin Netanjahu prehovoril

BRATISLAVA - Tí (pozvali novinárov), ktorí dnes sledovali na veľvyslanectva štátu Izrael v Bratislave súhrn záberov zo 7. októbra roku 2023 po prvé asi neverili vlastným očiam, po druhé neverili tomu, že zábery sú určené len pre „vyvolených“ a nedostanú sa k širšej verejnosti. Masmediálni mágovia dobre vedeli, že zverstvá, ktoré odhaľujú palestínsko-arabských ´bojovníkov za mier´, už dávno kolujú po svete a čo sa raz „prekecne“ je v našich časoch nenávratne v elektronickej pamäti. Takže tvrdenia izraelského ambasádora, že „to je iba pre vás“, boli iba vynúteným žartom. Každý podpriemerný ´hacker´ pustil už dávno pred prezentáciou bojovníkov za slobodu v južnom Izraeli tieto špecifické ´prasacinky´do sveta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Izraelská vláda „Bibiho“ to má nahnuté

Prvoradou úlohou ´lídrov Izraela´ je vzbudiť u občanov svojej krajiny pocit bezpečnosti. Veď práve na sľub bezpečnosti do svojho štátu Medinat Jisrael nalákali milióny bezradných Židov z celého sveta a zaručovali sa za ich bezpečnosť. Už nikdy Osvienčim, Majdanek, Sobibor a iné! Tu sa môžete cítiť iste, maximálne vás niekto nechtiac zrazí autom v Jeruzaleme alebo omylom pobodá nožom v Jaffe -Tel Avive.
 

Tento záväzok sa práve Benjaminovi Netanjahuovi, viacnásobnému premiérovi Izraela, rýchlo vypomstí, nedokázal ho dodržať. Nebola to jeho vina, vinníkmi boli najmä islamistickí zločinci, ale zodpovednosť sa bude hádzať práve na neho a bude to on, ktorí si to „odnesie“. To, čo dnes videli novinári by malo vyburcovať svedomie a zapísať sa do pamäti podobne ako scény nahromadených mŕtvol z koncentračných táborov, čo ´rozhodilo´ aj takého „tvrďasa“, akým bol generál a neskôr prezident USA Dwight Eisenhower. A ten pritom Židov a Izrael príliš nemusel.
 

To, čo uzavretému klubu ukázal izraelský veľvyslanec a tvrdí, že je to iba pre vyvolených, svedčí skôr o našej pokryteckej povahe. Bojovníci predstavujúci okupačnú silu (áno, Palestína je okupovaná Arabmi) sa tvária ako obete okupantov a zabíjajú všetko okolo seba spôsobom, ktorý je akoby vystrihnutý z mongolských nájazdov stredoveku.
 

„Bibi“ sa ale pokúša zachrániť (okrem seba) aj rukojemníkov ukrytých zrejme v labyrinte podzemného mesta Gaza, možno aj inde v tomto teritóriu iránskeho protektorátu, vysunutom pracovisku Teheránu.

Prímerie alebo mier?

Netanjahu, na ktorého sa teraz znesie hnev celého sveta aj židovských spoluobčanov, však regiónu a  náture spolubývajúcich trochu rozumie. Už dávnejšie dal palestínskym Arabom jasnú podmienku. Chcete mier? Tak uznajte Izrael ako židovský štát! Mimochodom, Izrael uznáva Egypt, Jordánsko, Alžírsko a iných členov Ligy arabských štátov ako arabské štáty


To však len na okraj dohadovania sa o prepustení rukojemníkov. To je Achillova päta Izraela. Len tuší, kde sú, ale nevie ich ísť oslobodiť, to by ich hneď zabil. Musí vyjednávať s gangstermi, lenže už predtým si určil limit. Najprv návrat rukojemníkov, až potom môžeme „vyjednávať“. A to je problém predsedu vlády Benjamina Netanjahua, ktorému v Izraeli nikto nepovie inak ako „Bibi“ podobne, ako bývalého a dnes už zosnulého premiéra Ariela Šarona v tomto štáte nikto nemenoval inak ako „Aryk“. Lepšie na tom bola ešte predchádzajúca premiérka Golda Meierová, rodáčka z ukrajinského Kyjeva, ktorá tiež doplatila na ozbrojený stret s arabským svetom a to ukončilo jej politickú kariéru. Keďže neprestajne navštevovala prvé línie konfliktov, židovskí vojaci túto sexuálne nie príliš atraktívnu, ale politicky excelentnú dámu oslovovali „Zlatka“ a ak neboli zbehlí v ruštine, tak „mama“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Ivo Samson, Foto: The Times of Israel / Abir Sultan / Pool Photo / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies