RÚ dočasne určil základné podmienky pre národný roaming

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 17:18 • 2 min
RÚ dočasne určil základné podmienky pre národný roaming

BRATISLAVA - Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) v stredu predbežným opatrením dočasne určil základné podmienky poskytovania národného roamingu.

slovakia

left justify in out

Zároveň oznámil spoločnostiam O2 Slovakia, s. r. o., Orange Slovensko, a. s., Slovak Telekom, a. s. (ST) a SWAN, a. s., že termín na rozhodnutie o spore medzi operátormi, ktorý sa týka podmienok národného roamingu, predlžuje o štyri mesiace. "Voči rozhodnutiu o predbežnom opatrení je prípustný opravný prostriedok - rozklad, ktorý podľa zákona nemá odkladný účinok a operátori musia povinnosti stanovené predbežným opatrením dodržiavať," informoval hovorca RÚ Roman Vavro.

 

RÚ predbežným opatrením uložil spoločnostiam O2, Orange a ST povinnosť poskytnúť spoločnosti SWAN na základe jej žiadosti národný roaming za takých podmienok, aby užívatelia jej služieb mali zabezpečený rovnaký rozsah a kvalitu služieb ako koncoví užívatelia poskytovateľa národného roamingu. "RÚ predbežným opatrením uložil spoločnostiam O2, Orange a ST povinnosť účtovať cenu za poskytovanie národného roamingu vo výške určenej budúcim rozhodnutím RÚ alebo na základe ich dohody so spoločnosťou SWAN, a to aj spätne odo dňa začatia poskytovania národného roamingu," uviedol Vavro. Tieto povinnosti budú platiť až do nadobudnutia právoplatnosti budúceho rozhodnutia RÚ vo veci sporu medzi operátormi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies